Muuttoilmoitus

Voit tehdä oheisella lomakkeella tuloilmoituksen oman taloyhtiösi isännöitsijälle. Tuloilmoituksesi jälkeen taloyhtiö päivittää huoneistosi oveen, ovipuhelimeen ja ilmoitustauluille nimi yms. tietosi.

Ohessa ohje virallisen muuttoilmoituksen tekemiseksi viranomaisille ja postiin.

Muuttoilmoitus tulee lain mukaan tehdä aina, kun muuttaa pysyvästi asunnosta toiseen tai kun tilapäinen oleskelu toisessa osoitteessa kestää yli kolme kuukautta. Ilmoituksen voi tehdä aikaisintaan kuukautta ennen muuttopäivää. Sen tulee kuitenkin olla maistraatissa viimeistään kuukauden kuluttua muutosta.

Muuttoilmoituksen voi tehdä helpoimmin  sähköisessä asiointipalvelussa osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi (24 h/vrk) verkkopankkitunnusten, sirullisen henkilökortin tai Postin käyttäjätunnuksen avulla soittamalla muuttopuhelimeen maanantaista perjantaihin klo 8.00 - 20.00 ja lauantaisin klo 9.00 - 14.00:
- suomenkielinen palvelu  0200 71000 (pvm/mpm)
- ruotsinkielinen palvelu 0200 27100 (pvm/mpm).

Muuttopuhelimessa saa henkilökohtaista palvelua. Jonotus on maksullista.
Muuttoilmoituksen voi tehdä myös postista tai maistraatista noudettavalla lomakkeella.

Lisätietoja muuttoilmoitukseen liittyvistä asioista saa lähimmästä maistraatista tai osoitteesta www.maistraatti.fi.

Muuttoilmoituksella tiedot päivittyvät yhdellä kertaa sekä maistraattien ylläpitämään valtakunnalliseen väestötietojärjestelmään että Postiin. Tekemällä muuttoilmoituksen hyvissä ajoin ennen muuttoa, voi varmistaa, että postit tulevat heti oikeaan osoitteeseen. Ajantasaiset osoitetiedot nopeuttavat asiointia kotikunnassa, verot menevät oikeaan kuntaan ja vaaleissa pystyy äänestämään oman asuinalueen äänestyspaikassa.

Väestötietojärjestelmästä uudet osoitetiedot välitetään automaattisesti myös viranomaisille: muun muassa seurakunnille, ajoneuvohallintoon, Kelaan, verohallintoon sekä puolustusvoimille. Lisäksi monet eläkelaitokset, pankit, vakuutusyhtiöt, järjestöt, lehtitalot ja yritykset saavat uudet osoitetiedot suoraan väestötietojärjestelmästä.

 

 

Ilmoittajan tiedot:

Mihin muutetaan:

Muuttajien tiedot: